Persoonlijke coaching

P
‘Onze situatie op aarde lijkt vreemd. Ieder van ons verschijnt hier onvrijwillig en onuitgenodigd, voor een kort verblijf, zonder te weten waarom. Voor mij is dat genoeg om me te verwonderen over de geheimen.’

Albert Einstein
Natuurlijk wil je een volwaardig leven, waar je liefde krijgt en kan geven, een krachtig mens bent met talenten, dromen passies, drijfveren en kwaliteiten. Je tegen een stootje kunt en het glas minstens half vol zit.

Niet altijd lukt het om datgene te verwezenlijken wat je wilt. In jezelf en soms ook niet met je omgeving, het gezin, waar je in leeft, je familie, je vrienden en collega’s. Dat is menselijk en hoort bij het leven. Maar als je daar vaak tegenaan loopt wordt het vervelend en tast het je levensgeluk aan. Je hebt dan het idee dat je er niet alles uithaalt wat erin zit.

Als coach help ik jou inzicht te krijgen in waar je kracht zit en waar je jezelf tegenwerkt. Om daar vanuit een positieve stroom op gang te brengen. Met als doel je sterker te maken, je talenten te mobiliseren en je te helpen om emotionele blokkades te overwinnen.

Je hebt als mens meestal veel contacten of je nu onderdeel bent van een gezin of alleen woont. Je maakt net als ieder ander mens deel uit van een groter geheel. Als je weet wie je bent, je krachtig voelt, ben je beter in staat om te gaan met je omgeving. Ook als je omgeving niet mee verandert kan je er beter mee omgaan door je grenzen te stellen en te weten wat bij jou thuis hoort en wat bij de ander.

Als coach kan ik je helpen in moeilijke levenssituaties. Zo’n moeilijke levenssituatie kan je ervaren als een crisis. Dit uit zich bijvoorbeeld in langdurig piekeren, slapeloosheid, burn-out, een ‘milde’ depressie, angst- en paniekaanvallen, conflicten met anderen of in het gezin.

Ervaring heb ik met mensen, die hoogbegaafd zijn. Of hoogsensitief.

Je kunt leren krachtiger om te gaan met omstandigheden in je leven, en als het nodig is, nieuwe wegen in te slaan en meer regie op je leven te krijgen

Bij onze gesprekken kunnen alle aspecten van het leven aan bod komen. Ook kunnen, als dat nodig is, mensen uit je eigen kring uitgenodigd worden, om bij te dragen aan de verandering die je wenst.

 

Kernwoorden en -begrippen

Persoonlijke ontwikkeling en groei. Op zoek naar innerlijke kracht. Toekomstgericht en oplossingsgericht denken. Het krijgen van inzicht in jezelf, je karakter. Creativiteit. Dromen. Het ombuigen van negatieve gedachten naar effectieve positieve gedachtestromen. Conflictsituaties. Valkuilen en beperkingen. Sterke kanten en kwaliteiten ontwikkelen.

 

Voor wie is persoonlijke coaching

Deze coaching is geschikt voor jou als je:

  • streeft naar persoonlijke groei en ontwikkeling
  • verwachtingen bij gaat stellen;
  • af wilt van angsten, gevoelens van depressie of burn-out;
  • verlost wilt worden van negatieve gedachten en gevoelens;
  • rouw wilt verwerken;
  • conflicten met organisaties wilt leren hanteren;
  • iets met je dromen wilt doen;
  • relaties met anderen wilt veranderen;
  • assertiviteit wilt vergroten.