Wie ben ik?

W

Mijn naam is Wil de Meer. Ik ben gezinstherapeut, supervisor en coach. Mijn achtergrond ligt in de ggz, gezondheidszorg, onderwijs en het welzijnswerk, waar ik werkzaam ben geweest als maatschappelijk werker, gezinstherapeut Ik was docent/supervisor bij de Avans Hogechool en In Holland. Gaf intervisie, leersupervisie en was staffunctionaris werkbegeleiding. Tijdens de opleiding tot gezinstherapeut leerde ik systemisch denken en handelen. Enkele jaren geleden ben ik bij het Jung instituut in Nederland en Zwitserland opgeleid in het werken met dromen.

Ik ben intuïtief, origineel en oplossingsgericht. Ieder mens is voor mij uniek en mag er zijn,  Zelfvertrouwen en kwetsbaarheid heb ik leren combineren. Het werken op verschillende werkplekken en in allerlei functies en het leven zelf hebben me wijzer gemaakt.  Van Yrvin D. Yalom, psychotherapeut, leerde ik dat een leerproces begint als je stopt met de schuld op een ander afschuiven en je je bewust wordt van je eigen verantwoordelijkheid. Hij laat zien hoe verlies, ziekte of de dood van een dierbare, de naderende dood, een traumatische ervaring kan leiden tot een keerpunt in je leven. Van Carl Jung, psycho-analyticus, leerde ik over het onbewuste, de schaduwkant, het (nood)lot en hoe creatief dromen kunnen zijn. De visie van Victor Frankl en Edith Eger heb ik tot de mijne gemaakt:
‘Onder alle omstandigheden kan een mens, hoe klein dan ook, een keuze maken.’

Om te blijven leren en te ontwikkelen volg ik allerlei opleidingen en studiedagen. Geregistreerd ben ik bij de LVSC, de Landelijke vereniging voor supervisie en coaching

In mijn praktijk werk ik samen met collega’s die een aanvullend aanbod hebben, zoals EMDR, mindfullness, lichaamsgerichte therapie. Met hen vorm ik het samenwerkingsverband Ondersteuning voor iedereen. In deze groep volgen we kritisch alle ontwikkelingen in het werkveld, doen aan intervisie, stimuleren elkaar om deskundigheidsbevordering te volgen. Ons aanbod is groot.

Samen  met een collega ben ik auteur van het boek Intervisie, een wegwijzer. Dit boek helpt bij het zelfstandig starten met intervisie en het opzetten van een intervisiegroep. Intervisie, een wegwijzer; door Wil De Meer en Toos Rombout, Uitgeverij Bohn Stafleu,van Loghum, 2005, ISBN 90 313 3817 6, 134 pagina’s,

Het boek is te bestellen bij de boekhandel of via bol.com.